Nakiri
Nakiri patří do skupiny japonských nožů pro zpracování zeleniny. Nůž je tenký, ne však příliš náchylný a vhodný pro řezání až na prkénko bez nutnosti vodorovného tahu nebo zatlačení. Jeho tenkost ho předurčuje pro krájení a sekání zeleniny, ale ne pro osekávání kostí čí jiných tvrdých potravin. Podobný nožům usuba, je ale jednodušší na ostření, výbrus je totiž oboustranný.
Nakiri nůž s rovnou čepelí a chybějící špičkou, který je oblíbený v celém Japonsku a používají ho hlavně domácí kuchaři k rychlému a účinnému krájení, porcování a přesného drobného krájení zeleniny a ovoce. Oboustranně broušený nůž je oblíbený také u vegetariánů. Pokud chcete ještě ostřejší variantu, sáhnete po noži Usuba, se stejným provedením, pouze však s jednostranným brusem, který je ještě ostřejší. Oba nože jsou velice lehké, tenké, ostré a velmi vhodné pro porcování zeleniny a ovoce. Tím, že tyto nože mají vysokou čepel, poskytují dostatek prostoru pro klouby ruky při krájení na prkénku.
Nejprodávanější
Nakiri patří do skupiny japonských nožů pro zpracování zeleniny. Nůž je tenký, ne však příliš náchylný a vhodný pro řezání až na prkénko bez nutnosti vodorovného tahu nebo zatlačení. Jeho tenkost ho předurčuje pro krájení a sekání zeleniny, ale ne pro osekávání kostí čí jiných tvrdých potravin. Podobný nožům usuba, je ale jednodušší na ostření, výbrus je totiž oboustranný.
Nakiri nůž s rovnou čepelí a chybějící špičkou, který je oblíbený v celém Japonsku a používají ho hlavně domácí kuchaři k rychlému a účinnému krájení, porcování a přesného drobného krájení zeleniny a ovoce. Oboustranně broušený nůž je oblíbený také u vegetariánů. Pokud chcete ještě ostřejší variantu, sáhnete po noži Usuba, se stejným provedením, pouze však s jednostranným brusem, který je ještě ostřejší. Oba nože jsou velice lehké, tenké, ostré a velmi vhodné pro porcování zeleniny a ovoce. Tím, že tyto nože mají vysokou čepel, poskytují dostatek prostoru pro klouby ruky při krájení na prkénku.