Jak brousit keramický nůž
Jak brousit keramický nůž? I keramické nože, přestože jsou velmi tvrdé, se časem otupí. Na jejich naostření lze použít brousky diamantové, ty jsou ještě tvrdší než keramika.
Diamantový brousek
Diamantový brousek lze použít pro ostření všech typů nožů, včetně keramických a titanových nožů a nožů z uhlíkové a nere-zavějící oceli. Součástí brousku je stojánek, na který by měl být nůž položen. Stojánek zajistí správný úhel ostření. Jeho jedinečná konstrukce usnadní jeho použití a díky malé velikosti se dobře skladuje.
Pokyny k použití:
1. Navlhčete brousek vodou.
2. Položte nůž na stojánek ostří směrem od vás.
3. Lehce pohybujte brouskem souběžně tam a zpět a tlačte na něj ukazováčkem. Začněte ostřit od rukojeti nože a skončete na špičce. Pro zajištění úplné ostrosti opakujte 2x nebo 3x na každé straně.
4. Po dokončení brousek umyjte vodou a zbavte jej všech zbytků.
Diamantový brousek zakoupíte zde.