Wüsthof Brousek na nože Classic Ikon keramika a diamant
Kód: 3060388001Související produkty
Detailní popis produktu
Inovativní dvoustupňový brousek pro použití levou i pravou rukou.
První stupeň pro hrubé broušení zostří tupé hrany, kde je použito diamantové brusivo, k odebrání materiálu, druhý brousek je jemná keramika.
Druhý stupeň je vhodný jak pro jemné broušení v návaznosti na první úroveň, tak pro pravidelné ostření čepele
Nože s vroubkovaným okrajem by měly být broušeny pouze pomocí druhého stupně
Keramické lamely nabrousí ostří tak, že nůž znovu získá svou původní ostrost
Zařízení produkuje řezný úhel přibližně 30 stupňů a je vhodné pro broušení všech druhů nožů
Ergonomická rukojeť a protiskluzová základna brousku zajisťují bezpečnou manipulaci
Použití brousku:
Zadní konec čepele nože vložte svisle do drážky s brusnými lamelami, poté čepel jemně protáhněte do špičky
mezitím rukojeť zařízení držte v druhé ruce
tento postup opakujte dle stupně otupení čepele
za účelem dosažení co nejlepšího výsledku by čepele měly být čištěny před a po každém broušení
Video
Video
Video
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Nože Wüsthof Dreizackwerk pochází z německého města Solingen, jenž je sídlem mnoha renomovaných nožířství a kterým dominuje právě firma Ed. Wüsthof Dreizackwerk Solingen. Pokud se rozhodnete pro originální nožířský výrobek ze Solingenu, vyvarujte se výrobkům, u kterých Vám prodejce jasně neprokáže jeho původ. Mnoho nožů na trhu nese označení „Solingen“, které samo o sobě nic neznamená. Většina takových produktů je lépe či hůře zabalená napodobenina. Těmto problémům se vyvarujete při nákupu originálních nožířských výrobků Wüsthof Dreizack.
Již od dávných věků byl nůž jedním z nejpoužívanějších předmětů denní potřeby. V dnešní době je potřeba takového nástroje zdánlivě odsunuta do pozadí, ale stále se jedná o nepoužívanější nástroj ve Vaší kuchyni. Není to ani mixér, fritovací hrnec, zázračný kráječ či jiná vymoženost, která má zvýšit hodnotu vaší kuchyně a usnadnit Vám život, ale právě nůž, bez kterého to v kuchyni prostě nejde a nikdy nepůjde. Ještě dnes jsou v mnoha domácnostech používány nože a nůžky, které byly vyrobeny v první polovině dvacátého století právě v Soligenu a pouze vysoká kvalita použitého materiálu a jeho zpracování a alespoň minimální péče jejich majitelů to umožňují. Mnohé z nich vyrobila firma Wüsthof Dreizackwerk Solingen.